Statsminister Stefan Löfven tar emot DN i sin tjänstebostad i Sagerska palatset och ger nu sin syn på Liberalernas vägval i regeringsfrågan.
Som den verkligen hovjournalisten, som kan hjälpa statsminister Stefan Löfven att få ut sitt budskap på rätt sätt, så inbjuds Hans Olsson, DN, till Sagerska Palatset. Där får Olsson möta sanningen och återberättar den i Dagens Nyheter. Artikeln finns på nätet nu. Kommer i morgon i den tryckta tidningen.
“Löfven: Begriper inte att L kan samarbeta med ett icke-demokratiskt parti”, är rubriken i Dagens Nyheter.
Som vanligt ställer inte Hans Olsson de svåra frågorna. Tidigare har han (Olsson) hänvisat till att han inte haft tidsutrymme. Bara 10 minuter skrev Hans Olsson i ett mail till mig. Men det var förra våren, och sedan dess har Olsson fortsatt på den inslagna vägen: “Ställ inga svåra frågor, om Du ska komma till Harpsund eller Sagerska Palatset”.
Värst är väl Stefan Löfvens påstående att Västerpartiet Kommunisterna, VKP, var demokrater. De hyllande Sovjetunionen och Stalin och försvarade Kina och många andra odemokratiska regimer. Att Stefan Löfven inte vet detta är mer än förvånande. Men, att inte journalisten Hans Olsson frågar vidare och ställer den svenske statsministern mot väggen – som en diktaturförsvarare – är verkligen anmärkningsvärt.
Till och med VPK förstod att de hade många Lik i garderoben Och utkom 1990 med en framställning på 100 sidor med hur många lik som helst. Varför inte låta Stefan Löfven räkna antalet lik som VPK själva säger sig ha.
Det fanns många andra frågor som Hans Olsson borde ha ställt. Som hur många gånger S har tagit hjälp av Sverigedemokraterna? Om det finns jämförelser att göra med de andra nordiska länderna? Judarnas behandling i Malmö. Och mycket mera. Men icke.
Löfvens hyckleri är skrämmande, då han självklart inte kan vara helt okunnig om VPKs rötter.
DNs agendajournalistik tillåter dessutom inga svåra för Löfven besvärande följdfrågor.
Man blir bedrövad!!!
Demokrati är sättet att representera och fatta beslut megaranterar inte resultatet av beslutet. Det är fullt möjligt och förekommer oroande ofta att i full demokratisk ordning fatta och genomföra de mest hårresande beslut. I ett parlamentariskt läge utan majoritet för någotdera blocket kan ett litet enfrågeparti som tungan på vågen få oproportionellt stort inflytande och nästan helt dominera politiken. Som i Sverige.