Några få nedslag dag 734 av den ryska storskaliga invasionen

Låt oss börja med vad som hände i morse.  Ryssland skickade in ett 15 missiler, varav Ukraina sköt ned 13 av dem. Detta är genomgående, ungefär 80 procent av missiler och drönare, som fokuseras på ukrainska civila objekt, skjuts ned.

Samtidigt bombade Ukraina Putins partis högkvarter i ockuperade Nova Kakhovka. Här förberedde man presidentvalet i de ockuperade områdena. Så här såg explosionen ut. Hur mycket finns kvar?

Blast rocks Putin's party HQ in occupied Nova Kakhovka

Svenska medier fortsätter att hjälpa Ryssland med att ge en felaktig och negativ bild av kriget i Ukraina. Nu är det Expressen, där journalisten Alicia Heimersson påstår att Ryssland ”har möjligheten att genomföra offensiver när och var de vill”. De hänvisar till ISW, Institut for the Study of War, som skulle ha påstått detta. Men de anger inte att förutsättningen är att Ukraina inte stoppar dessa ambitioner. ISW redovisar Zelensky anger att man ska gå till motoffensiv och institutet påpekar också att det finns sådana planer. Varför, Expressen, låter ni er utnyttjas att hjälpa den ryska desinformationen?Formas

President Macron utesluter inte att Väst skulle kunna hjälpa Ukraina med trupp. Det tror jag är ett mindre gott, för att inte säga dåligt förslag. Men, det säger två ting: För det första att Macron nu är helt klar över att Ryssland inte får vinna. Macron var den siste ledande politikern i väst som försökte med diplomatin. Kommer vi ihåg det långa bordet med Putan på en kortsida och Macron på den andra. Nu anser EU:s ledande politiker att Putin måste stoppas. Detta förstår säkert också Putin, förstår att det inte går att få EU att ge upp stödet till Ukraina.

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.