Innovationsdagen 2016, en dyr rackare

Så härligt med INNOVATIONSDAGEN 2016. Det är mötesplatsen för Dig som vill delta i samtalet om det nya innovativa offentliga Sverige. Arrangör är SKL, våra kommuner och landsting, och Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet.

Så här står det i inbjudan:

Här finns ett utförligt program.

Förmiddagen handlar om ett danskt lab som utvecklar kreativ utveckling för offentlig innovation. Sedan får Spanarna ordet med exempel från Silicon Valley, digitaliseringen i det offentliga Sverige samt vad den sektorn kräver av innovationerna.

eftermiddagen är det dialogtorg, läropass och andra aktiviter där deltagarna får vara aktiva. Sedan kommer civilminister Ardalan Shekarabi som kopplar ihop offentlig innovationsupphandling med digitalisringen.

Hur kan man ha mage att ta betalt för ett sådan här seminarium? Vinnova brukar aldrig ta betalt när man fullgör sin uppgift att sprida kunskap till människor i Sverige som engagerar sig i innovationsarbete. Frågan är om detta står i överensstämmelse med gällande regelverk. Är innehållet så unikt och kostsamt att producera att varje deltagare ska tvingas hosta upp två tusenlappar och en femhundring? Med 3 hundralappar i rabatt för den som är politiker. Till arrangörerna: Ge mig gärna underlag för en bedömning av detta.

Blir det 400 deltagare, så får Vinnova och SKL dela på en miljon kronor. Är det så Vinnova ska sköta sitt uppdrag att vara innovationsmyndighet? Vad SKL:s uppdrag är vet kommuner och landsting.

Tillväxtverket ordnar Stora Tillväxtdagen 18 oktober. Heldag. matnyttig, utan kostnad

Den 26 oktober ordnar Vinnova ett stort seminarium “Spelplan Europa” på folkets Hus. Utan kostnad.Program finns ännu inte, men det tycks bli en lönsam heldag och berör många företag och organisationer som kan nyttja miljardbelopp i EU-programmet Horizon 2020. 

 

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.