DN gillar frihet i Ryssland men inte i Sverige – här man skapar man hot

Idag skrev Dagens Nyheter en signerad ledare under rubriken “”Det får inte vara värre att anklaga någon för rasism än att säga något rasistiskt“. (Papperstidningen i morgon) Där fortsätter DN med att anklaga andra för att skapa hot, när det är precis det som tidningen själv framkallar. Invandringen får inte ifrågasättas.- Mot den här hatartikeln i DN mot omvärlden, mot de flesta i Sverige, skrev jag en invändning. Det borde jag inte ha gjort för Åsiktspolisen i DN var med en gång framme och strök mitt inlägg. Så här skrev jag:

“Varför ska man inte få säga hur det är? Kalla en spade för en spade. Och samtidigt vara saklig. Tyvärr är DN värst/bäst på att anklaga andra och därigenom främja hatet. Men det förstår vare sig ledningen eller de flesta av tidningens skribenter. Allvarligt”

Så här skriver DN:s åsiktspolis till mig:

Kommentaren har tagits bort eftersom den bryter mot riktlinjerna för kommentarer. Tänk på att alltid hålla dig till ämnet när du kommenterar”

Läs själv DN:s ledare och jämför med min kommentar. Den uppmaningen gäller i första hand Peter Wolodarski, som borde se till att hans tidning blev mer balanserad än den varit under senare år. Det gäller områden som invandring och Sverigedemokraterna. Men allra mest när tidningen regelbundet anklagar andra för att skapa hot i samhället, när DN är hotets främsta tjänare. Tyvärr!

Nu läser väl inte Peter W detta blogginlägg, för trots att jag skrivit om DN i många olika sammanhang under alla år  (13 år), så verkar DN:s chefredaktör agera som gåsen. Låter allt rinna av utan att reagera. Även det är tråkigt. Främjar knappast en fri och öppen debatt.

Vi får se nu, Peter

Kollade uppå hur många bloggar jag skrivit där DN varit med, ibland positivt. Senaste två ären mer än 40 gånger. Peter, det är fritext-sökning, så det är enkelt att kolla bland mina 1500 bloggar.-

Detta inlägg publicerades i Innovation av Håkan Gergils. Bokmärk permalänken.

Om Håkan Gergils

Håkan Gergils är född i Uddevalla och har varit verksam i Aktiespararrörelsen, bland annat som ordförande i Aktiespararnas Riksförbund 1976-1981. Intresset för innovationspolitik resulterade i ett analysarbete för industriforskningsinstitutet Acreo i slutet av 1990-talet. Sedan fortsatte forskningen om innovationssystem inom ramen för ett stort projekt på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, och ett antal böcker författades, en till och med på kinesiska (översättning). Under senare år har Gergils varit verksam vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, inom innovationsprojektet "Innovation för tillväxt" som Senior Advisor. I IVA:s nya projekt "Innovationskraft Sverige" är han med i styrgruppen, som leds av Rune Andersson. Idag är Gergils även Senior Advisor till Entreprenörskapsforum och arbetar även med uppdrag för andra företag och organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.